Karlskrona – Ett av Unescos unika världsarv

Karlskrona är en populär semesterstad, känd för sin marina prägel och som en av Östersjöns mötesplatser. Örlogsstaden Karlskrona upptogs under 1998 som objekt nr 560 på Unescos lista över omistliga världsarv.

Gör ett besök på marinmuseet med den nybyggda ubåtshallen, det gamla varvet och Kungsholmsfort. Känn historiens vingslag när du vandrar genom en riktig världsarvsstad. Karlskrona skärgård är tillgänglig så gott som året om tack vare både reguljär båttrafik och guidade sommarturer. Ta skärgårdsbåten till några av de vackra öarna. Strosa genom staden eller åk på en sightseeingtur på landsbygden. Aktiviteterna är många och vi rekommenderar gärna olika utflyktsmål.

Barnens Gård är ett idylliskt lekland strax utanför Karlskrona centrum. Här kan barnen klättra, bada och klappa bondgårdens djur. Nytt för i år är Labyrinten samt att de även har öppet under höstlovet då under ”Gastarna på Gården”

På Karlskrona Skärgårdsfest möter världsarvets historia stadens puls och folkliv. Skärgårdsfesten går av stapeln första veckan i augusti med massor av artister, Dessutom blir hela skärgården extra tillgänglig denna vecka med utökad tidtabell för skärgårdsbåtarna.

Evenemangtips

Nu i högsäsong händer det så otroligt mycket spännande i Karlskrona varje dag. Det finns flera olika guidade turer – både på land och på vatten, konserter i stort och smått, festivaler och utställningar så det är omöjligt att täcka in allt.

Vi hänvisar därför till Visit Karlskronas evenemangssök istället…

Hitta snabbt