Innehåll:

Hotell Aston – Ubåtshotellet
Receptionens öppettider
Frukost
Internet
Dricksvatten
Tvättservice
Telefon
Rökfritt/Brandlarm

Hotell Aston
Ubåtshotellet mitt i världsarvet
U137 var en dieseldriven, sovjetisk ubåt av Whiskey-klass som gick på grund i inloppet till Gåsefjärden, i militärt skyddsområde i Karlskrona skärgård den 27 oktober 1981. Vid tidpunkten för händelsen sågs grundstötningen som ett bevis för en omfattande sovjetisk undervattensverksamhet i svenska farvatten.
Natten till den 29 oktober hade nyheten nått hela världen och journalister från när och fjärran vallfärdade till Karlskrona. På Hotell Aston inhystes såväl svenska som sovjetiska journalister – utan att veta om varandra – och sedan dess har Hotell Aston kallats Ubåtshotellet i folkmun.
Grundstötningen kom att kallas Whiskey on the rocks…
Sedan dess har otaliga ubåtsbesättningar gästat Aston – vilket också syns på hela hotellet.

Receptionens öppettider
Måndag – fredag – 6:30 – 22:00
Lördag – söndag – 8:00 – 22:00
Du når även receptionen genom att slå 9 på telefonen i ditt rum.
Då receptionen är obemannad kan du ringa 0455-194 70.
En telefonsvarare talar då om för dig vilket journummer du ska ringa.
Vissa avvikelser i öppettiderna kan förekomma, särskilt under helgerna

Frukost
Ge magen en bra start på dagen! Njut av vår frukostbuffé som serveras på samma plan som receptionen. Boka din frukosttid i receptionen.
Måndag – fredag 06.30 – 10.00
Lördag – söndag 08.00 – 10.00
Under våra öppettider finns alltid fri tillgång till kaffe/te och hembakad kaka.

Kvällsbuffé
Måndag till torsdag, september till maj bjuder vi på en enkel kvällsbuffé mellan kl. 17:00-20:00. Det kan vara en soppa eller gratäng, sallad, gryta eller liknande, alltid lagad från grunden. Smörgåsar, våfflor, kaffe, te och kaka finns också. Öl, vin och läsk finns att köpa till i receptionen.

Internet
Vi har trådlöst internet på alla rum samt i lobby och matsal. Det är gratis för våra gäster, men inloggning krävs. Anslut till Aston_Guest, lösenordet är Letmeinwifi

Dricksvatten
Karlskrona har ett av världens bästa vatten! Så varför krångla till det?
Det finns dricksglas på skrivbordet.
Det finns även kylda drycker att köpa i receptionen.

Tvättservice
Har du smutsiga kläder som du behöver hjälp med?
Lägg ner din tvätt i påsen som hänger i garderoben så tar vi hand om det. För att få din tvätt klar samma dag måste du lämna det i receptionen före kl 09.00. Kontakta receptionen för prisuppgift.

Telefon
Du kan använda telefonen som finns på ditt rum för samtal inom hotellet eller utanför. För att ringa samtal ut från hotellet slår du först en nolla och sedan numret, även vid nödsituation. För att ringa inom hotellet når du alla rum genom att slå rumsnummer. Receptionen når du genom att slå 9.
Vill du ha hjälp med väckning vänligen kontakta receptionen.
Då hotellet är obemannat kan du även ringa vårt systerhotell – Hotell Conrad – på 0455-363200

Rökfritt / Brandlarm
Vänligen uppmärksamma att hela hotellanläggningen är rökfri. Det är dessutom förbjudet enligt svensk lag att röka i direkt anslutning till vår entré. Kan vi påvisa att ni rökt på rummet kommer vi debitera en saneringsavgift om 5000:- Om brandlarmet löser ut kommer ni även debiteras en utryckningsavgift om 7500:-
Vi har brandlarm som är direktkopplat till räddningstjänsten – för er säkerhet. Detektorerna är känsliga för förändringar i lufttätheten vilket innebär att de reagerar på såväl vattenånga som hårspray, deospray och liknande. Håll därför toalettdörren stängd när ni duschar.